Известие

Collapse
No announcement yet.

Размер на зимни гуми за 155 1.8 8V - 14 цола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Размер на зимни гуми за 155 1.8 8V - 14 цола

С какъв размер зимни гуми се кара това чудо. 175 ще е най-добре ама ще и стоят грозно.

По каталог и дават 185 60 14, но май за летни никъде няма за зимни.

За 2.0 8В и дават 195мм.

Може да споменете и каква марка гуми сте ползвали на модела преди и какво ще пробвате тази зима.

...
    Last edited by pooh; d.m.y г., 13:45.

Comment

Хубаво да са по-малки (н.з. колко размера по-малки). Колкото по-малки, толкова по-голям натиск на единица площ имаш, което за зимата значи по-малко буксуване...Това, че ще стоят "грозно" си е друго нещо. То ако искаш да "гъзарееш", направо си сложи 205-ици. Само че моето мнение е, че гъзареенето е за лятото (тогава и без друго си е по-сигурно да се кара с по-широки гуми), а зимата си иска много сигурност и особено внимание при карането. Аз лично на мойта ще и сложа 175х75R14 за зимата, а лятото ще си я търкалям (живот и здраве) със 195-ици. За зимата мисля, че е по-важно да обсъдим дали има смисъл да си купуваме сравнително евтини гуми от сорта на Debica или Sava, или да се набутаме зверски за по-скъпи, но по-качествени марки! Лично аз мисля другата седмица да се оборудвам с чисто нови зимни гуми (4 броя) и както на всеки от вас (предполагам), ми се иска да мина колкото се може по-тънко. Та значи, би било много добре ако споделите впечатления от различни гуми!!!
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Re: Размер на зимни гуми за 155 1.8 8V - 14 цола

Първоначално публикувано от Nikiboy
        С какъв размер зимни гуми се кара това чудо. 175 ще е най-добре ама ще и стоят грозно.

По каталог и дават 185 60 14, но май за летни никъде няма за зимни.

За 2.0 8В и дават 195мм.

Може да споменете и каква марка гуми сте ползвали на модела преди и какво ще пробвате тази зима.

за зимни според pirelli и michelin пак са 185/60R14 а те знаят най-добре мисля аз
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

за 155 T.SPARK 2.0
          лятни-195/60/14
          зимни-185/65/14
          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

При мен от средата на лятото е с 195/55/15 всесезонни.
            Alfa Romeo 155 1.8TS
            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

На мойта беха 205/50/15
              демек двеста и пет на пеесе на петнаасе
              и вътре сичко гормаше като у каруца
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

195/70 14 демек стоидевеесе на сеемсе на четирнаесе 4 сезонки ма не съм ги карал още зимъска. лани бях с 185/70 отзад и 185/65 отпред и се държеше много прилично а бяха набор на брат'чеда т.е. на 13. иначе и аз знам че зимата трябва да са една идея по-тънки и все пак да са зимен грайфер
                '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Е оно и я бех горе-доле на тоа мекдань ...
                  ама като се има у предвид че такива са по шеесе и два лева парчето
                  мое е да се надаш да ти узнат у работа зимаска

Comment

има си гума има си и гума
                    да ебен я тиа галоши да ебен
                    оти струват колко москвичу на деда ми
                    па он си млати и лете и зимаска сас Вида-та

Comment

Az li4no minalata godina si vzeh Fulda zimna guma 185/60/15, malko visoka, ama za zimata taka trqbva! S tiq gumi na snqg imah 4uvstvoto 4e sum pusnal 4 ESPta i sum s 6ipove otpred. Mnogo dobro sceplenie i ne sa 6umni, mnogo dovolen!
                      www.facebook.com/workshox

Comment

Не знам за Фулда-та ... обаче аз на Пунтото се изгаврих и си бех купил БАРУМ чисто новички
                        имах чувството че вместо гуми са сложени пластмасови кофички
                        а когато тръгнех да спирам ставаше страшно
                        нема да ти разправам кфи магии съм правил за да изкачвам Петрохан зимата

Comment

Na 4isto nova kola ot wuratek davat bonus podaruk zimni gumi s jjjjjanti bate! Gumi Barum estestvo! Na Bansko na 8 dekemvri taq kola sigurno e bila liubimata kola na Gospod, 6toto kak ne se omotahme za 2 dni nqkude ne znam, ama i s 5km/h na ravno ne moje6e da spre! Gumi, maslo, remuci, tam se davat pari, 6toto tva e i tvoq i jivota na kolata! 4ovek ve4e sam si re6ava koe mu e po-skupo!
                          www.facebook.com/workshox

Comment

Моите зимни са 195/65/14 - Dunlop. Признавам си, че не ги взех нови, а втора употреба, но бяха толкова запазени, че можеха да минат и за нови. Мога само да ви кажа че на сняг колата ми с тях се държеше все едно се движи по релси - не са ми били проблем скорости от порядъка на 120км/ч на току-що заравнен и пресован сняг (знаете как се смачква снега на огледало от някои гребла, дето тракторите ги влачат зад себе си). Та определено не бих разчитал на всесезонни гуми, особено на по-слаби производители.Все пак от гумите зависи на 95% поведението на колата ни на пътя...
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

az pyk kato padne snqg slagam naj iztyrkanite gumi i bqgam na leti6teto... muhaha basi kefa alfa sys zadno na zasnejeno leti6te sys galo6i

Comment

Working...
                              X